04/13/13 08:06
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ: Започваме скромно за разлика от севернокорейското изстъпление в Арена

Коалиция ДСБ – БДФ откри предизборната си кампания като представи водачите на личи. В централата на "Кърниградска" председателите на двете формации Иван Костов и Жаклин Толева заявиха още веднъж защо се явяват на изборите и какви ще са целите, които ще ги водят, предаде репортер на БГНЕС.

"След онова севернокорейско изстъпление, на което бяхме свидетели в зала "Армеец", нашето скромно, красиво откриване, според мен, е много ясен израз на това кои сме ние тук в тази зала", каза в началото Костов. Той произнесе репликите от предизборния си клип, за да очертае програмата "Три стъпки за по-добра България" – доходи, работа и сигурност: "Доказали сме, че имаме решително и компетентност да изведен България от кризата; предотвратяваме злоупотребите на монополите с нови строги закони и контрол; намаляваме бюрократичната власт и пречки с 90 на сто; новите работни места идват от данъчните облекчения за семейния и личен бизнес".

Председателят на Български демократически форум (БДФ) Жаклин Толева посочи, че програмата в три стъпки е национален проект, всеобхватен план за интегрирана реформа. "Един план, в който личността е част нашата визия за бъдещето на България", каза тя. Толева заяви, че ДСБ – БДФ са убедени, че най-добрата социална политика е създаване на заетост.

Радан Кънев, водач на листата във Варна, каза, че излизането от кризата означава работа за всеки българин. Излизането от кризата е в ръцете на половин милион българи – активни смели, работоспособни, които могат да го направят със собствените си усилия и труд. Работата на политиците е да им помогнат и да им създадат условия, да не им пречат, каза Кънев. Той попита кой защитава техните интерес. "Този, който успя да остави половината от тях без работа ли, което никога не е било – активните българи да стоят без работа, предприемчивите да затварят фирмите си, самонаетите да се отказват от професиите си – очевидно не е. Който го е направил не може да бъде десен в България, не е ляв – той не може да бъде никакъв", каза той и посочи, че може единствено този, който има смелостта да се пребори с демокрацията и корупцията, всичко, което има в тяхната програма.

Откриването на кампанията на коалицията завърши с песен на Богдана Карадочева.












БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване