04/13/13 10:37
(http://www.klassa.bg/)

Още един сребърен медал за България от Европейското по щанги

Иван Марков спечели сребърния медал в категория до 85 килограма на европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана.

Българинът завърши на второ място и в двете движения и събра двубой от 375 килограма – 170 в изхвърлянето и 205 в изтласкването.

Шампион стана 20-годишният руснак Апти Аукхадов, който направи впечатляващо състезание и постигна двубой от 384 килограма – 173 и 215.

иван марков
В изтласкването Марков се справи с 205 кг (Photo: БГНЕС)

Бронзовото отличие в общото класиране отиде при грузинеца Раули Цирикидзе, който събра 370 килограма след 165 в изхвърлянето и 305 в изтласкването. Във второто движение Цирикидзе вдигна същата тежест като Марков, но българинът е по-лек и заслужи сребърният медал и в изтласкването.

Това бе четвърти медал за България до този момент в шампионата, след като Асен Мурадов взе сребро в категория до 56 кг, а при жените същото отличие завоюва Милка Манева в кат. До 63 кг, а при 53-килограмовите Мая Иванова спечели бронз.




















zonasport.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване