04/13/13 07:34
(http://www.klassa.bg/)

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля 27 префектури на Япония

Най-малко шестима души са получили наранявания в резултат на земетресение с магнитуд 6,3, което разтърси западната част на Япония. Трусът е бил с епицентър на 38 километра северозападно от град Уакаяма на западния остров Хоншу и на дълбочина 5 километра.

Земетресението е усетено в 27 от 47-те префектури на страната, включително в третия по големина град Осака. По данни на Националната метеорологична служба на Япония няма опасност от цунами.

Трусът е предизвикал смущения в железопътния трафик. Временно е било затворено международното летище "Кансай", намиращо се край Осака. От администрацията на аерогарата посочиха, че временното затваряне на пистите не е довело до отмяна на полети. Четири летателни апарата, сред които три товарни и един пътнически, кацнаха с известно закъснение.

Няма данни за сериозни щети. Епицентърът е в близост до мястото, където през 1995 г. бе разрушителното земетресение в Кобе, при което загинаха над 6000 души.

















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване