04/13/13 08:23
(http://www.klassa.bg/)

Цачева и заместниците й пръснали 460 000 лв за представителни разходи

До 28.02.2013 счетоводителите на НС са отчели разходи от 460 129 лв. за представителни разходи, включващи храна, напитки, цената на поднесените цветя и венци и др.

Това показва справката на Народното събрание, която БГНЕС получи по Закона за достъп до обществена информация. Разходът обаче не е генериран от всички депутати, а само от председателката на НС и нейните заместници, председателите на постоянните и временните комисии към парламента, председателите на парламентарни групи, както и официално поканените от НС гости.
Това означава, че тези 48 души и техните гости за 3.5 г. са изяли, изпили и поднесли финанси, които се равняват на цената за изучаването на 120 икономисти в УНСС, 20 апартамента в столицата, 12 семейни автомобила …. Любопитно е, че от НС не разполагат с информация колко от въпросните 460 129 лв. са използвани за организирането на международни мероприятия и кръгли маси, организирани от НС, както и колко от тези средства отиват за нуждите на международните делегации, гостуващи на родния парламент



















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване