04/15/13 15:48
(http://www.hsnovini.com/)

35 участника в “Южна пролет” 2013

От 24- ти до 26- ти април Хасково за 41- ви път ще бъде домакин на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет” 2013. Общият брой на литераторите записали се за участие е 35, най- малкия от които 14- годишния пловдивчанин Божидар Костадинов, информираха от община Хасково.

Всички те ще бъдат оценявани от жури с председател проф. д.н.ф. Боян Биолчев и членове Иван Павлов,  Ани Бурова, Мина Карагьозова, Бойко Ламбовски и Николай Табаков. По традиция в рамките на националния конкурс организаторите от община Хасково канят известни български издателства, които да станат свидетели на надпреварата. И тази година ще бъдат раздадени награди на най- добре представилите се. Община Хасково ще връчи званието „Лауреат”, бронзова статуетка „Пегас” и финансова награда в размер на 1000 лева в четирите жанра. Присъжда се и наградата „Александър Паскалев” за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Носителят на отличието ще стане ясен по време на връчването на наградите „Южна пролет”.

От организаторите се похвалиха с голям брой млади участници в тазгодишното издание. Впечатление прави и друга група литератори, които са с докторска степен. Участие бележат и представители на медиите. От града домакин обаче няма нито един такъв в надпреварата.

Тридневната богата на събития програма ще започне на 24- ти април с откриване на “Базар на книгата”, в 18:00 часа пък е официалното откриване на литературните дни. В рамките на събитието хасковлии ще могат да се срещнат с лауреати от предишни издания. Ще бъде почетена и паметта на големия български актьор Тодор Колев, с прожекция в местно кино на филма „Двойникът”. На 26- ти април от 18:00 часа е церемонията по връчване на наградите „Южна пролет”-2013- та , с участието на Ваня Костова и Боян Михайлов.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване