04/15/13 21:58
(http://e-vestnik.bg/)

Взривове в Бостън - фотогалерия. Арестуван саудитец?

След взривовете в Бостън. Снимка: от тв екрана

В 14.45 местно време (21.45 ч. българско), недалеч от финиша на Бостънския маратон се разнесе силна експлозия откъм северната страна на улица “Бойлстън”. 15 секунди по-късно и 200 метра надолу по улицата избухва втора експлозия.

Експлозиите станаха над пет часа след началото на маратона, когато повечето от най-добрите вече бяха завършили, но по-бавните, сред които стотици аматьори, все още прекосяваха финалната линия.Там се бяха струпали зрители, които ги аплодираха.

След експлозиите се е разнесъл дим на височина 15 метра и е настанала паника сред насъбралите се хора. На снимки, публикувани в “Туитър”, се виждат тежко ранени хора на улица “Бойлстън” в центъра на главния търговски район на Бостън. Телевизиите показваха кадри на паника и хаос, полицията отцепи района.

На снимката се вижда втората експлозия (на преден план) и димът от първата в далечината, недалеч от финала на маратона в Бостън. Снимка: от екрана

“Повечето хора паднаха или легнаха на земята”, разказа бегач, който се отървал без нараняване. “Имаше хора, които кървяха силно”, разказа Лора Маклийн, участничка в състезанието. Тя била в пункт за първа помощ, където дошла след финала заради силно обезводняване, когато избухнали експлозиите. Видяла докараните в палатката ранени. Други очевидци говореха ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване