04/15/13 14:34
(http://www.hsnovini.com/)

“Воеводата” Георги Димитров със сребро в свободния стил

Георги Димитров (в средата) заедно с треньорите си Стоян Желев и Янко Йорданов

Георги Димитров от хасковския клуб по борба „Ангел Воевода” спечели сребърен медал в свободния стил на провелия се през почивните дни в Стара Загора силен международен турнир „Динко Петров”.

Над 180 борци от България, Русия, Македония, Косово, Турция, Латвия и Русия се включиха в международния турнир за кадети по свободна и класическа борба. Хасковлии участваха и в двата стила. При свободняците освен с Георги при 76 кг. клуба участва с Орхан Ахмедали и Аднан Мурад при 54 кг. и Юзджан Ерджан при 69 кг.

Сребърният медал хасковлията спечели след 3 победи и загуба на финала. В първата схватка Георги победи състезател от Русе , като в двете части постигна резултат от 5:1 и 6:0. Във втората среща състезателят от „Ангел Воевода” записа победа с туш срещу представител на “ЦСКА”. На полуфинала Георги победи Богомил Бонев от „Димитровград” с 2:3; 6:0 и 4:2. На финала хасковлията допусна загуба с по 1:0 и 3:2 от Ерик Бизунович.

Среброто за Георги от международния турнир “Динко Петров” е второ в рамките на седмица, след сребърния медал, който спечели на друго международно състезание „Русенски легенди”. В началото на годината той завоюва и бронзово отличие на републиканското първенство за кадети.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване