04/15/13 23:19
(http://www.klassa.bg/)

Експлозия на маратона в Бостън, има убити и ранени

Две експлозии избухнаха при финалната линия на маратона в Бостън в американския щат Масачузетс. Има най-малко двама убити и не по-малко от 22-ма ранени.
Окървавени зрители бяха пренесени в медицинската палатка, която обикновено се ползва за помощ за изтощени бегачи.
Около три часа след като победителите в маратона пресякоха финиша се разнесе силна експлозия откъм северната страна на улица "Бойлстън", малко преди фотомоста, който маркира финалната линия. Няколко секунди по-късно се чу и втора експлозия.
Експлозиите станаха над пет часа след началото на маратона, когато повечето от най-добрите маратонци вече бяха завършили, но по-бавните, сред които стотици аматьори, все още прекосяваха финалната линия. Там се бяха струпали зрители, които ги аплодираха.
Според очевидци от мястото на експлозиите се е разнесъл дим на височина 15 метра и е настанала паника сред насъбралите се хора. Едната експлозия е станала до входа на хотел "Феърмонт".
На снимки, публикувани в "Туитър", се виждат тежко ранени хора на улица "Бойлстън" в центъра на главния търговски район на Бостън. Има и разрушения наоколо. Все още не е ясно дали е терористичен акт или е избухнал газопровод. Телевизиите показват кадри на паника и хаос, полицията е отцепила района. Полицията разследва "няколко подозрителни пакета" на улица "Бойлстон".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване