04/15/13 21:57
(http://e-vestnik.bg/)

Жените желаят диктатор

Френската историчка Диан Дюкре го доказа

„Скъпи Фюрер Адолф Хитлер! Една жена от Саксония много би искала да има дете от Вас… Ето това е желанието, което исках да изразя с това писмо…” Фридел С., 23.4.1935.

„… Всичко беше осветено от една толкова голяма любов към моя Фюрер, моя господар, че понякога бих искала да умра с  Вашата снимка пред мене, за да не видя вече нищо друго освен Вас”. Елза Хаген фон Килвайн, 21.11.1938.

„Мой Фюрер, днес мога да потвърдя своя обет за вярност и за абсолютна любов, идеите и чувствата ми принадлежат само на Вас, мой толкова обичан мъж, най-благородния, най-великия…” Дагмар Дасел, 11.5.1941. И т.н.

Никоя от тези жени не го е познавала лично. „Хитлер е получил от своите фенове повече писма, отколкото Мик Джагър и Бийтълсите взети заедно”, подчертава Диан Дюкре в „Жените на диктаторите” (изд. „Рива”).

За да се справи с тях неговата канцелария изработва прецизна организация, съвсем по немски. През 1934 писмата са над 12 000, през 1941 над 10 000. Съхраняват се в Москва, обнародвани са преди няколко години, вероятно в подборка.

Диктаторите в четивото на френската историчка са Мусолини, Ленин, Сталин, Салазар, Бокаса, Мао, Чаушеску, Хитлер. Покрай тях обикновено се стеле облак от дами. Дюкре извлича най-любопитното от фактите и във всеки от очерците се съдържат по няколко романа…

Хитлер и Мусолини стоят по-специално заради цитираните писма. Излиза, че те двамата имали на практика милиони жени.

Отворете официалната страница на Б.Б. във фейсбук и ще срещнете същите обяснения. Същите думички. И ако молбата за дете от Фюрера там се чете в пряк текст, а в обясненията пред Б.Б. - между редовете, то е заради разликата между германското чистосърдечие и българската лукавост.

Ала мокрите погледи на репортерки и на женици от народа по телевизионните репортажи са повече от убедителни. Населението намери своя човек и това няма нищо общо с политиката, поне в частта й „реализация на социални идеи”.

Ролята на медиите е най-безобидната. Те просто са длъжни да продават продаваемото.

От Книжен Ъгъл

Публикувана на 04/15/13 21:57 http://e-vestnik.bg/17386/zhenite-zhelayat-diktator/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване