04/15/13 15:58
(http://www.klassa.bg/)

Испания - топ дестинация за пътувания на гражданите на ЕС

Испания е била водещата дестинация за пътувания в чужбина за гражданите на 27-те държави-членки на ЕС през 2011 г. с 13% от всички пътувания навън, следвана от Италия и Франция с по 9%, показват данни на европейската статистическа служба Евростат.
През 2011 г. жителите на 27-те държави-членки на ЕС са направили един милиард пътувания, от които около една четвърт са били извън страната по местожителство. Най-много пътувания в чужбина са предприели гражданите на Германия (73 милиона или 34% от общия брой на пътуванията на гражданите), на Великобритания (44 милиона или 38%), на Франция (22 милиона или 11%) и Холандия (16 милиона или 52%). През 2011 г. българите са предприели общо 5,7 милиона пътувания, от които само 700 000 или 12% са били в чужбина, сочат данните на Евростат. Няма данни кои страни са в топ три на избираните от българите дестинации, но България е третата най-предпочитана страна за пътувания за гърците с 6% и втората най-предпочитана за румънците със 17%. В повечето държави-членки на ЕС ваканционните пътувания са били в рамките на страната по местожителство, а половината или над половината от всички пътувания, осъществени от жителите на Люксембург (близо 100%), Белгия (74%), Словения (56%), Холандия (52%) и Австрия (50%) са били пътувания в друга страна. Във всички държави-членки на ЕС водещите дестинации за пътуване в чужбина през 2011 г. са били съседна или близка страна. Изключение правят само жителите на Румъния с Италия като топ дестинация за пътувания навън, на Швеция с топ дестинация Гърция и на Великобритания с топ дестинация Испания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване