04/15/13 14:50
(http://www.klassa.bg/)

Павел Шопов: Цветанов компрометира и каузата на ГЕРБ

Излязоха резултатите от прокурорската проверка за подслушването в МВР. Откриха се ежедневни нарушения в ежедневната експлоатация на техниката и контрола върху лицата, които имат достъп. А също така не съществува писмен ред за унищожаване на информацията получена от СРС. Как коментирате тези резултати?

Това беше очаквано, ние го казвахме още по времето на 41-то Народно събрание и преди това имахме своите съмнения. Не е новост. Сигурно е новост за някои хора, които са вярвали в добросъвестността на ГЕРБ и всъщност за спазване на закона.

Тоест Вие сте очаквали да излязат такива резултати?

Това не ме учудва. Отдавна направихме нашите изказвания, твърдения. Съмнявали сме се винаги в правилното използването на СРС-тата. Знаели сме за подслушвания, че това се осъществява. Управлението на ГЕРБ бе полицейско и основната отговорност за всичко е в ръцете на Бойко Борисов и Цветанов. Не е въпрос дори на хора от МВР, които са го осъществявали, то е било въпрос на политическа воля. Такъв беше подходът.

Очаквахте ли прокуратурата да излезе с тези резултати за подслушванията?

Виждаме някаква положителна дейност около прокуратурата, около новия главен прокурор и дано нещата да продължават в този дух.

Удовлетворен ли сте от проверката?

Това, което се дава е начало. Аз мисля, че нещата, ако се разровят, ще отидат още по-нататък, не е само това. Не е само видимата част.

Мислите ли, че Цветан Цветанов трябва да се оттегли от предизборната надпревара?

Това сме казали още на миналите избори, че този човек не бива да стои на този пост, на това място. Това си го решава в момента ГЕРБ, но той компрометира и тяхната идея, кауза. Не знам защо толкова много държат на него. Сигурно, защото той държи в ръцете си нишките на този огромен заговор и фалшификация на изборите. Даже аз лично съм казвал за манипулирането и купуването на гласове. Това, което направи Цветанов на миналите избори на местно ниво и държавна власт /.../ беше генерална репетиция за него и за структурите му, и за хората около него за фалшификация на тези избори, които предстоят.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване