04/15/13 11:47
(http://www.klassa.bg/)

Песни от новия албум на Марк Нопфлър ще чуем на концерта на 29 април в НДК



Един от най-великите музиканти пристига за втори път в България - концертът е на 29 април в НДК. Концертът на Марк Нопфлър е част от неговото европейско турне по повод издаването на най-новата му солова продукция “Privateering”, излязла на 3 септември 2012. Турнето започна през април и ще обхване 25 страни с 72 концерта! Privateering е първият двоен албум на Марк Нофлър в 35-годишната му кариера. „Колкото повече остарявам, толкова повече искам да пиша” казва той. „Може би се паникьосвам, че времето тече, не съм сигурен. Наслаждавам се на този процес повече отвсякога, на писането, записването и изпълненията на живо, радвам се на всичко това. Почти се препъвам измежду всички тези песни.”  Записан в студиото на Марк (British Grove), Privateering е елегантна, изтънчена, емоционална колекция песни от висок клас, изсвирени от уникална група. Това са разкази на реални хора, живеещи труден живот в тежки времена. Лиричните мотиви в албума разказват цяла история. Privateering не е албум с конкретна концепция. Не е и цикъл от песни. Той просто е произведение на един от най-добрите и отличаващи се музикални таланти, правещ това, което умее най-добре.

Групата от музиканти, която се насъбира около Марк от средата на 90-те, включва Гай Флечър (клавирни инструменти), Ричард Бенет (китара), Джим Кокс (пиано), Глен Уорф (бас), Майк МакГолдрик (флейта) и Джон МакКъскър (гъдулка). Към тях наскоро се присъединява Иън Томас (барабани). Специални гости в албума са Пол Франклин, Фил Кънингам (акордеон) и Тим О’Брин (мандолина). Рут Муди се включва с вокали. „За мен беше много специален момент Руди да се включи в звукозаписния процес. Тя е изпълнител на наистина високо ниво.” Частта с блуса оживя с Ким Уилсън и неговата хармоника. „Едно от най-важните неща, свързани с блуса, за мен винаги е било арфата. Ким Уилсън е страхотен човек и беше прекрасно да е част от екипа ми.”

20-те песни в албума съчетават фолклор, блус, кънтри и рок и отразяват творческото изобилие на артиста, чиито изключителни способности бяха за пореден път признати с Lifetime Achievement Award на тазгодишните награди Ivor Novellos. Там Марк свири пред милиони хора.

Големият музикант, носител на три награди „Грами“ и продал над 200 милиона албума, е работил с изпълнители от калибъра на Боб Дилън, Ранди Нюмън, Емилу Харис и Ван Морисън. Композирал е саундтраците на популярни филми като „Местен герой“, „Принцесата булка“, „Последен изход за Бруклин“ и „Да разлаем кучетата“. Редовно обявяват Нопфлър за един от най-великите китаристи в света. Но преди всичко той самият се определя като автор на песни. А Privateering може би ще се превърне в най-добрата му колекция.


Все още има ограничени количества билети за шоуто, които могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg









Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване