04/15/13 05:41
(http://www.klassa.bg/)

Харддискът е мъртъв! Да живее флаш-технологията!

Представители на световноизвестната ИТ-компания IBM уверено заявиха, че в краткосрочен период твърдите дискове ще изчезнат от употреба. Дори и днес все по-голяма популярност започват да придобиват конкурентни технологии, които са базирани на флаш-паметта.

Смята се, че точно с такива устройства ще бъдат заменени твърдите дискове в бъдеще.

В течение на следващите няколко години IBM ще направи инвестиции в разработката на иновативната памет използваща флаш технология. Предполагаемата сума, която ще бъде инвестирана от гиганта надхвърля един милиард долара. Създадените от компанията нови флаш-устройства ще бъдат интегрирани в сървърни платформи постепенно.

Неотдавна IBM обяви че е създала устройства, които имат флаш-технология с максимален капацитет от внушителните 24 терабайта. Освен това работата в скоростта на новата технология надвишава работата на съвременните стандартни такива двадесет пъти.

Устройствата, които използват старата механичната технология, имат сравнително ниска цена, което ги прави популярни, но от компанията – най-голям в света доставчик на софтуер и хардуер, разбират добре съвремените реалности и нуждата да се работи с огромни потоци от данни. Така IBM ще започне да произвежда устройства, които ще са в пъти по-големи, по-бързи и по-производителни.

Разработчиците от IBM са уверени, че по този начин ще успеят да разрешат проблемната ситуация с твърдите дискове, които са прекалено бавни за съвременните хардуерни компоненти. Те ще бъдат заменени с флаш-базирани такива, които ще увеличат производителността на компютрите ни в пъти.













IBM


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване