04/16/13 09:51
(http://www.klassa.bg/)

Фенове подкрепиха "Вероника Марс" с 6 млн. долара

Фенове на сериала "Вероника Марс" събраха 5,7 милиона долара за заснемане на киноверсия на поредицата. Сумата е три пъти по-голяма от поисканата първоначално.

Само през първия ден от стартирането на кампанията на 13 март сумата възлезе на рекордните 2,5 милиона долара. Набирането на средства се извършваше на сайта Kickstarter и продължи до 12 април.

За създателите на филма сумата от 2 милиона бе минималната необходима. Те планираха да я съберат за месец. Още през първите 11 часа обаче в сметката на бъдещата лента вече се бяха натрупали над 2 милиона долара, изпратени от около 40 000 души, което е рекордно постижение за Kickstarter. За месец за заснемането на филма пари са превели 91 500 души. Повечето са дарили по 35 долара, а един от почитателите на поредицата - 10 000 долара.

Създателят на сериала Роб Томас съобщи, че още от 2007 година има планове да заснеме продължение на "Вероника Марс" под формата на пълнометражен игрален филм. Досега обаче не бе успял да намери спонсори. Кинокомпанията "Уорнър брос", която държи правата върху сериала, първоначално не прояви интерес. Сега представители на компанията обещаха да помогнат, тъй като режисьорът доказа, че има голям зрителски интерес към продължението.

Емоционалната страна със сигурност е най-голямата мотивация за повечето дарители. Освен удоволствието да получат филма, за който жадуват, те ще се сдобият и с подаръци. Наградите варират от изпратено копие от сценария (при вноски от 10 долара) до епизодична роля на сервитьор, който има една реплика (за дарението от 10 000 долара).

Ако филмът не бъде заснет, дарителите ще си получат обратно парите. Това обаче няма да стане. Очаква се лентата да се появи по кината през 2014 година.

"Вероника Марс" е американски сериал, заснет по идея на Роб Томас. Излъчването му започва през 2004 г. Заснети са три сезона. Сериалът е училищна криминална драма. Главната героиня (в ролята Кристен Бел) е нещо като училищния детектив и помага на баща си, бивш шериф и настоящ частен детектив, да разрешават заплетени случаи.



















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване