04/17/13 14:47
(http://www.hsnovini.com/)

Деница Сачева на среща с бизнеса в Хасково

На среща организирана от Хасковската търговско промишлена палата днес представители на браншовите организации в Хасково и региона се срещнаха с водача на листата на Демократи за силна България и Български демократически форум ( ДСБ, БДФ) Деница Сачева, вторият в листата за кандидат- депутати Николай Балканов и икономическия експерт към партията Димитър Бъчваров. Кандидат- депутатите се запознаха с представители на малкия и среден бизнес в региона и представиха своите възгледи за оцеляване в бранша.

“Бизнеса в Хасково има същите проблеми, каквито има бизнеса в цяла България. Ние бяхме запознати с проучване, което е направила Хасковската търговско- промишлена палата и в общи линии там са визирани основните проблеми, свързани със законодателството, с начина по който функционира държавата по отношение на обществените поръчки, по отношение на данъчни ставки, лицензионни режими. Специално за Хасково голям е проблема и с блокираните чрез различни процедури възможности за работа с гранични държави като Турция и Гърция и т. н. В общи линии мога да кажа, че проблемите на бизнеса в Хасково не са уникални, дори потвърждават, че в България проблема е в средата и начина по който е организирано законодателството. Ние се срещнахме днес с представители на бизнеса, за да предложим визията на Демократи за силна България за развитие на законодателство, което да бъде в полза на бизнеса, законодателство, което да облекчава движението на парите и възможността българските пари да остават в пределите на страната, да се движат тук и да създават възможности за благосъстояние в България. Основният акцент, който поставихме тук е, че ние искаме коренна промяна в начина на мислене, по който се прави законодателство за бизнес”, заяви днес Деница Сачева.

След вчерашното лично дарение , което направиха Деница Сачева и Николай Балканов за религиозни храмове от областта, Сачева апелира към представителите на бизнеса да помогнат финансово за разрушаващата се църквата в село Лешниково.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване