04/17/13 16:17
(http://www.hsnovini.com/)

Уникален код дава възможност всяко лице да провери определени свои данни в НЗОК

И днес служителите в РЗОК приемаха заявления за услугата

От началото на седмицата влезе в сила Уникален код за бърз и цялостен достъп до персоналната информационна система на Националната здравноосигурителна каса. Чрез него всяко лице получило своя код след регистрация ще може само да проследи информацията за извършените му медицински услуги. От 15- ти април, когато стартира издаването на тези кодове, до този момент от възможността са се възползвали над 60  души, информираха от РЗОК.

Уникалният код за достъп представлява 10- символен буквено- цифров код, който се издава в Районната здравноосигурителна каса. Оттам информираха, че до сега възможността да се проверяват са имали единствено лицата с електронен подпис, но вече може и по двата начина.

“Целта на този уникален код е лицата да могат да проследяват извършените им, оказаните им и отчетени медицински дейности. Процедурата не е сложна, подава се заявление по наш образец, изискването е че се приемат заявления само лично, с документ за самоличност, получаването на този код също става лично отново с идентификационен документ. Самият код се издава в запечатан плик, трябва да се знае, че не се приемат заявления по поща и чрез пълномощник”, коментира за Хасково Новини старши експерта към РЗОК- Хасково Росица Кирчева.

За лицата до 18- годишна възраст заявления подават техните родители и след навършване на пълнолетие този код се сменя и достъпа на родителя до тази информация се прекратява. От този момент на навършване на пълнолетие самите лица могат да следят информацията за себе си, информираха от Районната здравноосигурителна каса.

Подробности гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Росица Кирчева- старши експерт в РЗОК- Хасково

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване