04/18/13 10:14
(http://www.klassa.bg/)

Fiat пуска нов модел - специално за нашите ширини

Италианският производител на автомобили Fiat има намерение да възроди марката Autobianchi и да пусне компактен нискобюджетен седан на базата на стария Fiat Punto, информира Insmarket.bg

Автомобилът ще бъде предназначен основно за пазарите в Източна Европа и ще струва около 5000 евро. Моделът ще бъде сглобяван в Русия и Полша. Повече подробности Fiat ще обяви към 2014 г.

Autobianchi е италиански автомобилен производител, създаден през 1955 от Bianchi, Pirelli и Fiat. До сливането си с Lancia (също част от групата на Fiat) през 1995 г. Autobianchi създава само няколко модела, като почти всички са на ултра малки коли. Най-голямата от тях е Autobianchi A111 – малък семеен автомобил.

Навремето автомобилите от серията са по-скъпи от моделите на Fiat с подобна големина и брандът е бил използван основно от Fiat за тестване на иновативни концепции, някои от които стават масово използвани в даден момента. Такива например са прозорците от стъклопакет и предното предаване. 


















Insmarket.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване