04/18/13 15:05
(http://www.klassa.bg/)

Веселин Хаджиев оглави Пловдивския съд

Веселин Хаджиев става шеф на Пловдивския окръжен съд. Той беше избран след таен вот по време на днешното заседание на ВСС с 19 гласа от общо гласували 25 членове на Съвета.
В битката за председателския пост влязоха шефът на Пловдивския районен съд Веселин Хаджиев и съдията от Окръжния съд Симеон Захариев, който в момента е командирован в Пловдивския апелативен съд. За Симеон Захариев гласуваха шестима души.
Хаджиев е председател на Районния съд в Пловдив от 2004 г. Започва кариерата си в началото на 1999 г. като адвокат, но в края на същата година става младши съдия в Окръжен съд - Пловдив.
Симеон Захариев е преминал всички нива на съдебната йерархия, бил е заместник-председател в районен и в окръжен съд. Работи последователно в Районния съд в Пловдив, след това става негов заместник-председател. През 2001 г. става съдия в Окръжния съд - Пловдив.
От 2009 г. до 2011 г. Симеон Захариев е заместник на Цацаров в Окръжния съд, но е освободен по предложение на шефа си и през септември 2011 г. е командирован в Апелативния съд.
В писмо до ВСС ръководството на Апелативен съд-Пловдив изрази подкрепата си за Симеон Захариев. Везните натежават в негова полза заради дългия му стаж в съдебните органи.
Шефът на ВКС Лазар Груев също се застъпи за него.
И Хаджиев, и Захариев преминаха през традиционното няколкочасово препитване - в случая три часа, преди да се стигне до гласуването.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване