04/18/13 12:38
(http://www.hsnovini.com/)

До края на лятото в Хасково ще има възстановителен спортен център

Работници извършваха и днес ремонтна дейност по създаване на спортния център

До края на лятото Хасково ще се сдобие със Възстановителен спортен център. От скоро са стартирали ремонтните дейности по изграждането му към “Тенис комплекс- Хасково” на Кенана.

Възможността Хасково да се сдобие с първия по рода си възстановителен спортен център в региона идва след спечелен проект на Министерството на физическото възпитание и спорта от управителя на комплекса и член на Българската федерация по тенис Румен Балкански.

Средствата отпуснати от министерството за изграждането на възстановителния комплекс са в размер на 271 875 лева, а собствените средства вложени в проекта 61 000 лв. Сумата предоставена от министерството е за цялостното строителство, а оборудването е за сметка на тенис клуба.

Чрез изграждането на спортния възстановителен център в Хасково се създава възможност състезатели не само от местни, но и от чужди клубове да провеждат своето възстановяване тук. Като допълнителен плюс е и възможността по този начин да се привлича провеждането на повече състезания в областния град. Румен Балкански съобщи, че след заявка от условията ще могат да се възползват и желаещите граждани.

След завършване на проекта комплекса ще предлага широк набор от процедури, включващи уред за воден масаж, фитнес зала, сауна, парна баня, зала за физиотерапия. В момента работата по изграждането на центъра е в начална фаза , бригада от работници разчистват и ще подновяват градинката пред сградата, а в самото помещение, където ще се намират залите, се изпълняват строителни дейности.

По проект „Възстановителен спортен център към Тенис комплекс- Хасково” трябва да е готов до края на месец септември, но по предварителни изчисления това може да стане до края на юни.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

 

Проектът обхваща и озеленяване пред спортния център

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Служителите на фирмата изпълнител работеха под надзора на управителя на тенис кортовете Румен Балкански, един от хората, които в последните години дават много за спорта в града

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване