04/18/13 12:08
(http://www.klassa.bg/)

Държавната ТЕЦ Марица изток 2 не се е издължила на Енергоремонт

Държавната ТЕЦ Марица - Изток 2 не се е издължила на Енергоремонт холдинг АД за изграждането на сероочистващите инсталации на пети и шести блок, съобщиха от компания.
Поръчката за изпълнението им бе спечелена от италианско-китайския консорциум Идреко - Инсигма, който нае публичното дружество Енергоремонт холдинг АД  за подизпълнител. Въпреки, че през 2012 година договорът с консорциума е бил прекратен в края на 2012 година, сероочистките бяха построени и пуснати в експлоатация през октомври, а вчера бе съобщено, че са получили и акт 16.
Енергоремонт се оплакват, че ТЕЦ-ът не е плащал за извършените дейности от месец май 2012 година до сега. Освен Енергоремонт, в очакване да получат парите си по договор са и множество други български компании, ангажирани покрай сероочистките. От съобщението на компанията става ясно, че ТЕЦ-ът е платил само около 10% от договорената сума.
От Енергоремонт посочват, че договорът с консорциума е бил прекратен два месеца след като сероочистките са били вече в експлоатация, с което поставят под въпрос аргумента, че ангажиментът по изпълнението им не е бил спазен.
Изграждането на сероочистващи инсталации бе необходимо условие, за да може ТЕЦ-ът да продължи да работи по изискванията на Европейския съюз. Страната успя да спази сроковете за пускането им в експлоатация, с което се избегна наказателна санкция от Европейската комисия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване