04/18/13 11:58
(http://www.hsnovini.com/)

Митничарите заловиха младеж, облепен с 9 кг. тютюн

Мъж, опакован в 9 кг тютюн за пушене, разкриха митническите служители на Капитан Андреево. Количеството е рекордно за такъв опит за контрабанда, защото облепянето на тялото с лекия, но обемен тютюн в това количество изисква сериозна подготовка и известни умения у контрабандиста, информират от Агенция Митници.

Нарушителят, 22-годишният Х.М. от Ямбол, е пътувал с лек автомобил с българска регистрация, идващ от Турция за България. По метода “анализ на риска” митническите служители на Капитан Андреево са селектирали колата за проверка, а на младия мъж е бол извършен личен преглед. Около корема, гърба и краката на Х. М. са били открити пакети с общо 9 кг. рязан тютюн за пушене. Съставен му е акт по Закона за митниците за пренасяне на стока, за която се дължи акциз. За Х. М. обаче това е пореден опит за нелегално пренасяне на акцизни стоки без бандерол и за системна контрабанда, за което случаят е предаден на Окръжна прокуратура Хасково, информират още от агенцията.
Според митнически експерти зачестяват опитите рязаният тютюн за пушене да се укрива по начини, сходни на използваните в наркотрафика. Нарушителите го укриват по телата си и в тайници в превозните средства, като го пакетират в подходящи по форма и обем опаковки.
От началото на годината до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали над един тон тютюн, открит от тях при подобни опити за контрабанда.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване