04/18/13 15:48
(http://www.hsnovini.com/)

Образователен център по руски език отваря врати в Хасково

Поредният си урок по руски език днес проведоха възпитаниците на ЦДГ №9

Културно-информационен и образователен център по руски език и литература ще заработи в областния град. На предстоящото си заседание Общински съвет ще решава за отдаване на помещение на образователния център. Той ще бъде разкрит с подкрепата на Национално сдружение “Заедно с Русия”.

Голям интерес към изучаването на руски език в предучилищна възраст, отчетоха от Българо-руския клуб в Хасково. По тяхна инициатива в общината са разкрити 18 групи в детски градини и училища. В тях се обучават общо 256 деца.

Поредният си урок по руски език днес проведоха възпитаниците на ЦДГ №9 в Хасково. 22 са децата, които посещават уроците по руски. Там обучението стартира през март, а инициативата е приета с радост и от родителите, сподели директорът на целодневната градина Красимира Спатовска.

Програмата за обучение по руски език е изготвена от екип русисти специално за детските градини и училища в Хасково. Децата се обучават с мултимедия и кукли, а игрите са неделима част от изучаването на езика. Обучението  се подпомага от фонд, който е основан от Руският и Българо-руският клуб и Демократичният съюз на жените в областния град.

Последната група за изучаване на руски език бе сформирана в училище “Шандор Петьофи”. Там се обучават 15 деца от предучилищна група.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване