04/18/13 15:07
(http://www.klassa.bg/)

Организираха подписка за по-нисък ДДС върху книгите и печатните издания

Обединение "За възраждане на книгата" инициира национална подписка за намаляване на ДДС върху книгите и печатните издания. Началото на подписката бе поставено пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" съвместно с честването на 167 години от излизането на първия български вестник "Български орел", издаван от Иван Богоров.
Според инициаторите на подписката е необходимо намаляването на данъка не само върху книгите, но и върху печатните издания, най-вече върху вестниците и печатната преса. Недопустимо за българската култура и традиции в книгоиздаването е български издателства да печатат книги в Китай заради високото ДДС тук, отбелязват от "За възраждане на книгата". Пример за този абсурд е последното издание на Библията на български, което е печатано в Азия.
В декларацията се посочва, че ниското или нулево ДДС е нормална практика в редица европейски държави - Франция е 5 процента, Чехия – 9 на сто, а в Полша, Англия и Австрия е нулево.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване