04/19/13 13:46
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха един от терористите от Бостън и той почина

Почина единият от атентаторите от маратона в Бостън, пише в. Бостън глоуб. 20-годишният младеж, наречен от потребители на Facebook Майк Мулугета, починал малко след ареста си. Той бе закопчан в квартала на Масачузетс Уотъртаун след престрелката в Масачузетския институт по технологии между двама младежи и силите за сигурност, при която бе убит полицай.

Самоличността на починалия стрелец все още не е обявена. Като причина за смъртта му полицията посочи, че той е бил ранен при операцията по задържането и починал в болница. По-късно лекар посочи, че младежът е получил инфаркт, но отказа да разкрие подробности. Другата информация, която е достъпна на този етап е, че терористът е от европеидната раса и е този, с черната бейзболна шапка. При обиска в студентско общежитие, при който се издирва вторият участник, са намерени тенджери под налягане и експлозиви. Съдовете и веществата приличат на използваните при двойния взрив на традиционното спортно мероприятие.

Студентите нямат право да излизат от общежитията и полицията претърсва всички помещения врата по врата. В операцията, която се провежда в тъмните часове в Бостън, участват и роботи за откриване и обезвреждане на експлозиви. Представител на властите посочи, че издирваният е избягал с крадена кола, в която има взривни устройства. Вторият бомбаджия носи бяла шапка, допълни служителят на реда. От силите за сигурност предупредиха жителите да не отварят вратите си на никого, докато не се убедят, че това са полицаи или познават добре хората. Според потребители на социалната мрежа издирваният се казва Сунил Трипати и е студент. Медиите допълват, че 22-годишният Сунил е бил търсен, защото от март никой не е знаел нищо за него. Въпреки споменаването на имената, създателите на фейсбук групата посочват, че все още е рано да се правят прибързани изводи.

По-рано ФБР публикува снимките на заподозрените за кървавия акт на 15 април, при който загинаха трима души. Двамата мъже са били хванати от охранителни камери, разположени до мястото на трагедията.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване