04/19/13 13:33
(http://e-vestnik.bg/)

Шефът антимафиот се оказва мафиот? Какво още ще изпадне от Цветановото МВР?

Станимир Флоров, шеф на антимафиотската служба ГДБОП, официално е разследван за взимане на подкуп в особено големи размери. Оказва се, че срещу него е имало разработки, които го уличават, и те са крити и оставени без последствие дълго време (виж тук документите).

Какво означава всичко това?

Формално Флоров е направен шеф на службата антимафия от бившия министър Михаил Миков. Но той е известен отпреди това като човек на Цветанов и Борисов, за което са осведомени и министърът, и тогавашният премиер Станишев. Но Миков го е назначил.

Самият Миков, който беше за кратко министър, дава обяснение, че Флоров бил препоръчан за този пост от сегашния главен секретар Калин Георгиев и бившия зам.-министър Павлин Димитров.

В следващите 4 години Флоров вече официално е фаворит на Цветанов и Борисов. Сайтът „Афера” дори пусна информация, че тримата – Флоров, Цветанов и Борисов са били комбина в мръсен бизнес.

Удивително, но назначеният от Цветанов и Борисов главен прокурор май въобще не се съобразява с техния предизборен имидж. След сензационната проверка за подслушване Цацаров започна досъдебно производство и срещу фаворита им Флоров.

Като че ли за пръв път прокуратурата в България се осмелява да посяга нависоко и без да се поддава на натиск. И дума не може да става за сравнение с предишния главен прокурор, който замазваше веднага всеки сигнал или скандална информация.

В медиите излязоха достатъчно данни, че Цацаров все пак пази Цветанов в скандала с подслушванията. Дали и в случая с Флоров не защитава негови интереси? Примерно Флоров да е извъртял някакъв номер на своите досегашни покровители?

Нека се надяваме, че все пак прокуратурата просто си върши работата. Най-накрая това трябва да се случи в България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване