04/20/13 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Борисов би плащал цяла година в пъти по-високи пенсии

Борисов с нова стратегия за вдигането на пенсиите – парите можело да дойдат от червените кредитни милионери. За връщането на „откраднатите навремето” колосални суми обаче трябвало да се потруди прокуратурата.

„Радвам се, че главният прокурор днес се е върнал да прави проверки от 1999 г. Това означава, че ще извика на разпит и кредитните милионери. Те са откраднали над 12 млрд. лева, най-малко. Всички от тях са членове на БСП. С парите, които са откраднали червените кредитни милионери, можем да плащаме цяла година пенсиите или да ги увеличим в пъти”, заяви председателят на ГЕРБ във Враца, по време на предизборното събитие на партията.

По думите му Сотор Цацаров трябва да започне да вика на разпит всички, които са взимали пари. „Не трябва да се подмине Станишев, с 9 от най-секретните доклади за мафията. Той ги изнесе и умишлено ги даде на организираната престъпност. И 4 години няма последствия за това”, подчерта Бойко Борисов.

Той подчерта, че за месец на 5 човека от ГЕРБ се повдигат обвинения в предизборната кампания, а за 4 години срещу хора от БСП не е повдигнато нито едно.

„Народът има инстинкт и вижда, че след като всички са срещу нас, значи нещо сме им объркали. Значи не сме влезли в схемите, не сме влезли в далаверата. Иначе щяхме да се подкрепяме като тях. Затова ни е нужна голяма победа, защото с останалите партии сме като водата и олиото, няма как да направим коалиция с тях. Ако вкараме България в поредица от избори, това ще е пагубно за икономиката”, каза още бившият министър-председател.

Той посочи, че социалистите не се гласят да управляват и затова Станишев поставя друг да носи отговорността като премиер. „БСП са силни в подривната дейност, те не могат да градят”.

"Стабилен" фискален резерв

Точно седмица, след като разбуни духовете в страната, че "пенсионерите са изяли фискалния резерв", Бойко Борисов се похвали, че "е запазил България стабилна и с фискален резерв".

В останалото неговото изказване пред избиратели във Враца, на което присъства и Цветан Цветанов, не се различаваше особено от това в Пловдив, предаде БГНЕС. Експремиерът отново влезе в задочен диалог с лидера на най-голямата опозиционна партия - Сергей Станишев.

"Изберете си Станишев, на него фондовете му бяха спрени. Няма да идвам да ви гледам какво ще представлявате след 3-4 години. Извлекли сме си поуки, направили сме си сметка", каза Борисов.

След това той отново повтори колко зле са Италия, Испания, Кипър, където, освен икономическа, имало и политическа криза.

"Най-тежката криза в света - в Италия не могат да съставят правителство, Кипър направо загина, в Испания има над 50% безработица. А ние запазихме България стабилна и със силен валутен и фискален резерв и сме плащали повече, отколкото предишните правителства", заяви още Борисов.

Той добави, че е бил на различни места в страната и че само тези хора, с които се е срещал, му стигат, за да спечелят ГЕРБ изборите. "Въпросът е как да гарантираме, че българите ще живеят по-добре. Светът се тресе, атентати и кризи всеки ден, а ние сме една малка държава. Нека да се стягаме като народ, да отчитаме това, което става по света, да се захващаме за работа”, подчерта Борисов.

В заключения бившият премиер заяви, че "нито едно евро не трябва да се изпуска от Брюксел".
















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване