04/22/13 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Пуснаха дъщерята на Брендо

Отвлечената дъщеря на Евелин Банев - Брендо е била освободена в неделя вечерта, съобщи БНР.

Източници в полицията, пожелали анонимност са съобщили, че случаят има щастрива развръзка.

В неделя вечерта преди 22 часа 10-годишната Лара е била оставена близо до 6-то РУ на МВР в София.

Споpеди "24 часа" Лара Банева е

в психологически шок, но е добре и няма серизони физически наранявания.

Евелин Банев-Брендо е подсъдим в Италия по делото срещу международна група за наркотрафик "Кокаиновите крале". Дъщерята на Брендо - Лара беше похитена в София на 5 март сутринта в квартал "Бояна", на път за училище, а шофьорът й прострелян.

Брендо бе задържан в Созопол на 16 май 2012 г. в рамките на международна полицейска операция "Кокаинови крале". Тогава бяха задържани общо 30 души, от които 12 са италиански граждани, един словенец, един румънец, един грузинец, а останалите - българи.

Българският съд взе решение Банев да бъде екстрадиран в Италия, а властите там се задължиха да връщат Банев в България, за да може той да се явява на заседанията по дело за пране на пари. Софийския градски съд го осъди на 7 години и половина затвор на 15 февруари тази година - по двете обвинения - за организирана престъпна група и за пране на пари.

Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лева, колкото е и сумата, за която Банев е подсъдим за пране на пари. СГС посочи в присъдата си и че Банев няма право да управлява фирма 9 години. Соченият за "кокаинов крал" има и максималната глоба от 30 хил. лв.

В началото на февруари 2013 г. стана ясно, че има втора европейска заповед за арест на Брендо от съд в Букурещ.

Властите в Румъния обявиха, че Евелин Банев и Радослав Атанасов, участвали в пренасянето на пратката с 50 килограма кокаин, заловена от Румъния през април.

Съдът в Милано отказа подсъдимият по мегаделото "Кокаиновите крале" да бъде доведен в България.

Той бе призован, за да може Софийският градски съд да се произнесе по искането на Румъния, той да й бъде предаден, във връзка с разследване за трафик на наркотици.














БНР


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване