04/24/13 05:20
(http://www.klassa.bg/)

4,2 млн. долара за жертви на полицейски куршуми в САЩ

Градските власти на Лос Анджелис ще изплатят обезщетение от 4,2 млн. долара на Марджи Каранса и майка й Ема Ернандес, чиято кола беше направена на решето от полицаи, издирващи убиеца Кристофър Дорнър, предаде Би Би Си.

Двете жени разнасяли вестници с колата си във фаталната ранна сутрин на 7 февруари, когато изнервени полицаи надупчили автомобила им с над 100 куршума. По щастливо стечение на обстоятелствата двете оцелели след канонадата – Ернандес била ранена в гърба, а Каранса получила няколко незначителни наранявания. Дорнър уби трима души, преди да бъде застрелян в бунгало близо до ски курорта Биг Беър Лейк. Жертвите на полицейския произвол се съгласили да получат обезщетението след края на текущата финансова година – 30 юни, за да не затормозяват и без това притиснатата от разходната част на бюджета община.
Първото си убийство Дорнър направи на 3 февруари – тогава застреля дъщерята на бивш капитан от полицията и нейния годеник. Вината им беше, че капитанът представил убиеца пред дисциплинарната комисия. Третата жертва беше полицай от Ривърсайд, покосен на 7 февруари. В открито писмо, разпространено по интернет, чернокожият Дорнър твърдеше, че расизмът е вкоренен в полицейското управление на Лос Анджелис. И обещаваше отмъщение за тези, които според него, са виновни за съсипването на кариерата му като полицай. Докато Дорнър беше на свобода, под усилена охрана бяха поставени семействата на 50 служители на полицията на Ел Ей, тъй като бяха потенциални мишени на убиеца.
















Би Би Си


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване