04/24/13 14:40
(http://www.klassa.bg/)

ВР: Търсенето на енергийни ресурси през 2030 г ще се увеличи с 36 на сто

Световното търсене на енергийни ресурси през 2030 г. ще нарасне с 36%. Това е заявил в Баку пред журналисти старши икономистът на британската компания Вritish Petrolium Лев Фрайнкман, съобщи trend, цитиран от 3e-news. По думите му, увеличението на търсенето на енергийни ресурси е обусловено основно от ръста на потреблението от страна на електроенергийния сектор. Това на свой ред се обяснява с развитието на промишлеността и увеличението на търсенето на електроенергия.
В основата си ръста на търсенето на енергоресурси ще се дължи на развиващите се страни. Според Фрайнкман през следващите 20 години не се очаква значително нарастване на добива на петрол и газ, което е свързано с разработката на находища с шистови въглеводороди. С развитието на това направление на страните, добиващи нефт и газ по традиционните методи и в частност на ОПЕК ще им се наложи да запазят равновесието на пазара, намалявайки обемът на добив.
Независимо от развитието на алтернативните и възобновяеми източници на енергия, през 2030 г. делът им в общото енергопотребление ще съставлява едва 6 процента.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване