04/24/13 05:25
(http://www.klassa.bg/)

Ученичката Деси свали 61 кг и стана шампион по гребане на България

„Стават чудеса – само трябва да вярваш!“ Тези думи, изречени от майка, изживяла години тревоги заради детето си, звучат и като заклинание и като надежда за хилядите в нейното положение.
Вили Виличкова от с. Рогош е майка на 18-годишната Десислава Тодорова, момиче, което не само се спаси от свръх тегло – 122.5 кг, от задушаваща кашлица и внезапни припадъци, но и сътвори върхови спортни постижения. Днес никой не може да повярва, че ученичката от 12-ти клас на Национална търговска гимназия – Пловдив и републиканска шампионка по академично гребане от дете е страдала от наднормено тегло. Колко диети е прилагала без ефект, колко болници е обиколила, и родителите и не могат да изброят. Докато накрая срещат българина, който избавя Деси от ужасната кашлица, излишните килограми и припадъците. Историята на абитуриентката разказва в днешния си брой вестник „Доктор“.

 

„Когато Деси беше във 2-ри клас я ухапа змия“, посочва първопричината за проблемите майката Вили. Имаше сериозен абсцес на крака, лекарите го излекуваха с кортикостероиди. Но явно тези медикаменти повлияха на обмяната на веществата и на хормоните и дъщеря ми започна да пълнее, първоначално по-малко, но в пубертета стана страшно – на 15 години тежеше 122.5 кг при ръст 170 см.“
С огромното тегло идват и огромните здравословни проблеми – задушаваща кашлица мъчи детето, започва да получава и припадъци.
„Повече от 2 години ходихме по болници в Пловдив и София. Никой не можа да постави точна диагноза и лечение“, разказва одисеята майката Вили. „Твърдяха, че кашлицата е заради алергии към какво ли не, но тестовете не показаха такива. Деси пиеше всякакви лекарства, винаги си носеше инхалатор. В Белодробна болница в Пловдив я познаваха по кашлицата още от входа. В училище „Паисий Хилендарски“, където учеше тогава, преподавателите се видяха в чудо, защото със задушаващите хрипове пречеше на всички. Заради припадъците направихме ядрено-магнитен резонанс и след него неврохирурзите в Пловдив искаха да оперират хипофизата и. Добре, че лекарите в София, казаха да изчакаме малко.“  
Именно в периода на изчакване, през 2010 г., Вили открива спасителя за дъщеря си. Техни близки и препоръчват да отиде в Духовна здравна академия „Гарабитов“ в Пловдив. Деси, която тогава е в девети клас, се среща със заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов, българският гуру на здравословното отслабване.
„Още след първия сеанс при Гарабитов, който включваше и процедура с матрично-ритъмна терапия и лечебен масаж, моята щерка почти спря да кашля. След 3-ия сеанс кашлицата напълно изчезна. Това беше чудо – след повече от 2 години ходене по мъките детето ми заживя без задушаващите я хрипове и то само след 3 процедури“, с вълнение споделя майката.
Деветокласничката Деси започва да пие и изчистващия организма сироп „Мадал Бал“, част от методиката на Гарабитов за здравословно отслабване. „След първия 10-дневен курс с „Мадал Бал“ отслабна 5-6 кг, след втория и третия още по толкова. Ще кажете малко. Но след това отново стана чудо, детето ми с всеки ден започна да слабее, а след като свали първите 20 кг спряха припадъците. За година смъкна 61 кг, стана наполовина от предишното си тегло. Категорична съм, че методиката на Гарабитов подпомага организма сам да се задейства към оздравяване, към регулиране обмяната на веществата“, дава своето обяснение за чудотворното изцеление Вили.
Тя е впечатлена и от енергията, която дъщеря и придобива по време на програмата. „Когато беше на дебелариум и когато прилагаше различни диети Деси винаги е била буквално омаломощена, без никакви сили. При методиката на Гарабитов се чувстваше отлично и заредена с огромна енергия. За това говори и фактът, че само няколко месеци след като започна да тренира академично гребане в пловдивския клуб „Хеброс“ стана шампион. На 29 август 2011 г. се качи за първи път на лодка, през февруари 2012 вече бе на 3-то място при девойките „старша възраст“ на държавния индивидуален шампионат, през юни стана шампион в същата категория, а през есента вече бе шампион при жените на единична лодка скиф“, посочва хронологията на победите гордата майка.       
Сега Деси тежи 68 кг при ръст 174. „Натрупа малко мускулна маса от тренировките, добре, че малко повиши теглото си, защото при 61 кг изглеждаше като аноресичка. Консумира дори храни, които години наред избягваше, уж, за да не пълнее“, обяснява Вили.

И тя и Деси са благодарни на съдбата, че са срещнали Гарабитов. „Програмата на Гарабитов е полезна, защото стимулира собствените сили на организма да се преборят с проблемите. Много хора спазват различни диети, увреждат черен дроб, после започват болести. Докато методиката на Гарабитов е наистина здравословна - моята дъщеря се изпълни с енергия, свали килограмите в пълен тонус на организма, започна да спортува и за кратко време стана шампион. Кашлицата и припадъците изчезнаха като с магическа пръчка“, не спира да повтаря щастливата майка. Сега здравата и слаба Деси се подготвя за кандидатстудентски изпити в Пловдивския университет. За да не си припомня ада, през който е минала, е скъсала снимките от „дебелия си период“.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване