04/25/13 13:04
(http://www.klassa.bg/)

Сръбският президент се извини „на колене“ за клането в Сребреница

Сръбският президент Томислав Николич се извини "на колене" за клането в Сребреница, извършено от сръбските войски през юли 1995 г. и окачествено като геноцид от международното правосъдие. Това става ясно от извадки от интервюто на държавния глава, което ще бъде излъчено на 7 май от босненската държавна телевизия. "Падам на колене и моля да бъде простено на Сърбия за престъплението, извършено в Сребреница", заяви смятаният за националист Николич, който през юни миналата година отрече там да е имало геноцид. Извадките от интервюто бяха качени в четвъртък в „Ю тюб“ и думите му бяха потвърдени пред АФП от източник в сръбското президентство.
По време на гражданската война в Босна и Херцеговина в околностите на град Сребреница през юли 1995 г. бяха избити около 8000 босненски мюсюлмани — мъже и младежи, под ръководството на сръбския генерал Ратко Младич. Това е най-голямото клане в Европа след края на Втората световна война.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване