04/27/13 15:43
(http://www.klassa.bg/)

40-50 млн. тона електронни отпадъци генерира населението в света

Годишно между 40 и 50 милиона тона електронни отпадъци генерира населението в световен мащаб. Едва 10% от тях се рециклират. Данните изнесе министърът за развитие на електронното правителство Роман Василев, който даде старт на кампанията „Е-рециклирай”.

У нас всеки българин годишно генерира по 5 килограма електронни отпадъци - стари телевизори, компютри, бяла техника. Едва 30 тона обаче се рециклират.

Видео ТУК

Кампанията „Е-рециклирай” има за цел да сложи край на проблема с изхвърлянето на електронни отпадъци в кофите за боклук. Събраните средства от рециклирането ще отидат за благотворителност.„Голяма част, включително и аз, имаме такива оборудвания, които стоят по мазета, тавани, и други места където се чудим какво да ги правим, а изхвърлянето на електронен боклук в кофите е изключително вредно и опасно”, заяви министърът за развитие на електронното правителство Роман Василев. Той донесе един монитор и се зарече да рециклира стар лаптоп, хладилник и играчки.



















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване