04/27/13 16:05
(http://www.hsnovini.com/)

Деница Сачева: Развитието на културата ще доведе до отговорна икономика

Водачът на листата на ДСБ за Хасково Деница Сачева

Културата е важна част от развитието, на всяка държава. Можем да говорим за отговорна икономика, само ако има подем в културата. В противен случай може да има икономика, която да облагодетелства само частни интереси, но да не бъде балансирана и в полза на хората. Това заяви водачът на листата на ДСБ за Хасково Деница Сачева в Димитровград , след спектакъла „Епопея на забравените”. В общинския театър тя се срещна с членове на партията, симпатизанти и граждани.  Сачева е единственият кандидат за народен представител, който е откупил театрални постановки в региона, които хората могат да гледат безплатно.

“Не мисля, че духовната бедност може да бъде преодоляна с пълен хладилник. Да наистина хладилника трябва да бъде пълен, но за да бъде пълен хладилник хората трябва да имат вдъхновение. Трябва да имат духовна храна, за да не се разлагат на съставните си части точно в период на криза, защото това е много важно”, сподели Сачева. Според нея дори и инфраструктурното развитие на културата да е отбелязало някакъв успех през последните години, все още не се вижда духовното й развитие.

“Спомням си, когато бях дете, че дори бягах от вкъщи, за да гледам театрални постановки на Народния театър. По онова време в театъра имаше свобода. За това  ми се иска по някакъв начин да се върнем обратно към театъра, към културата. Това са секторите, които могат да изкарат българина от духовната криза. В момента, в който българина престане да бъде духовно беден, той вероятно ще бъде и богат.

Според Сачева, трябва да се работи в посока изграждане на доверие в икономиката, което също е духовна мярка. “В България бизнеса се прави със съмнения, с контрол, с одит. Чух, че в Харманли Красимир Стефанов е казал, че данъчните проверки се налагали да бъдат толкова много, защото са подобрили данъчната дисциплина. Такова развитие тип МВР и диктат не може да бъде, нищо, което се основава на съмнение, на рекет и на контрол не води до развитие, каза още Деница Сачева.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване