04/27/13 11:50
(http://www.klassa.bg/)

На Плевнелиев му писнало от СРС-та и бръмбари

"На мен вече ми омръзна от темата за СРС-та и бръмбари предизборно". Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в коментар за публикуваните вчера записи на разговори между бившия премиер Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

„Като президент подкрепям усилията на институциите, трябва да се стигне до край. Не може повече да заливаме българските граждани със скандали, бръмбари и СРС-та”, заяви Плевнелиев.
„Аз съм човек, който вярва в институциите и в тяхната компетентност – служебното правителство е развързало ръцете на прокуратурата и на всички останали компетентни органи. Очаквам бързи и адекватни действия, и очаквам този път наистина да се стигне до край”, повтори президентът.

Той е убеден, че държавното обвинение е действало бързо и адекватно до този момент. „От една страна е важно да се види автентичността на записите, от друга гледна точна обаче трябва да се погледне и по-надълбоко - има ли предпоставки за престъпление, и ако има такива – да се стигне до края”, каза Плевнелиев относно скандалните записи.

Плевнелиев настоя да се разбере кой и защо е подслушвал бившия премиер, ексминистъра на земеделието и бившият вече градски прокурор на София.  Президентът поиска още да се спре възможността за незаконно подслушване. Той призова партиите, вместо да внасят декларации, да кажат какво е отношението им към СРС-тата.

След свикването на новия парламент Плевнелиев обеща да направи обръщение с искане за промени в Закона за СРС. Той ще иска да се установи къде точно е мястото на СДОТО.

"2 милиона българи не може да се чудят къде да дянат мобилните си телефони", възмути се държавният глава.



















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване