04/27/13 07:39
(http://www.klassa.bg/)

Неизвестно парче от самолет от 11 септември в Ню Йорк

Нюйоркската полиция съобщи в петък, че е намерена част от самолет, участвал в атентатите от 11 септември 2001 г. Тогава бяха разрушени кулите близнаци на Световния търговски център и загинаха хиляди хора.

"Част от колесника, което изглежда е от самолет от 11 септември 2001 г., беше открито вклинено между задните части на две сгради в долен Манхатън, каза говорителят на полицията Пол Браун.
Тези две сгради са на две преки от някогашният търговски център.
Според Браун "ясно е видим идентификационен номер на Боинг".
Той не уточни размера, но телевизионният канал NBC съобщава за част с дължина около 1,50 метра.
В пространството между двете сгради е изключително тясно, което може да обясни защо тази самолетна част е убягнала близо 12 години от следователите.
Полицията "създаде охрана на района, както би направила за местопрестъпление, направи снимки и ограничи достъпа," каза Браун. Възможно е да бъде взето решение след това да се търсят възможни човешки останки, добави той.
Частта от самолета е открита случайно след проверка на задната част на сградата на 51 Park Place, по искане на нейния собственик. Проверяващите извикали полицията в сряда, след откриването на това, което мислели, че е повредена техника.
2753 души загинаха в атаките от 11 септември в Ню Йорк, когато два самолета, отвлечени от командоси на Ал Кайда бяха насочени срещу кулите близнаци /Twin towers/ на Световния търговски център, високи 411 метра.
Според съдебните медици няма и следа от 1122 от тези изчезнали лица в ада от бетон, стомана, огън и вода, когато кулите се сринаха.
Общо бяха открити 21 817 човешки останки, от които само 59% бяха идентифицирани.
















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване