04/27/13 07:23
(http://www.klassa.bg/)

Популярните технологични чудеса, които тотално забравихме

Технологичният прогрес се развива с толкова бързи темпове, че технологиите на днешния ден са остарели още преди да е изтекъл въпросният.  

Истината е, че когато бяхме млади, родителите ни разказваха за всички нови джаджи, които в тяхната младост са предизвиквали истински фурор. Днес, когато сме значително поотраснали, поглеждаме назад и осъзнаваме, че и при нас, както при предишните поколения, е имало сериозен технологичен шок. Всяка нова джаджа, която навлиза в живота ни, носи удобство, но първоначално идва и с доза дискомфорт, с който бързо и лесно свикваме всички.

Представяме на вашето внимание няколко технологични чудеса, с които децата ни няма да се сблъскат. За тяхно добро или лошо.

Телефони с фонокарти

Ха! Имаше период в нашето детство, в което фонокартата беше ключ към интензивна комуникация. Даже ги колекционирахме. Днес телефоните с фонокарти все още са налични, но употребата им е все по-рядка. Сами можете да се сетите защо.

Видео касети

Има ли изобщо още видеотеки? И ако има, какво се дава под наем там? Дискове ли? Ако е така, не трябва ли да се казват дискотеки? Помните ли как, когато връщахме касетки, трябваше да бъдат пренавити до началото, иначе имаше глоби. Всъщност цялата тази работа с картите за видеотека, колебаенето коя касета да вземеш, записването, срещите с различни хора - целият този процес беше социализация в най-чист вид. А сега всички действия се извършват само с клик на мишката. Голяма скука.

Още, в Div.bg.

















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване