04/27/13 20:09
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Държавата при криза трябва да опази децата и пенсионерите

Няма защо да се чудим за причината за четири години да бъдат загубени 400 000 работни места, очевидно това не е било приоритет на правителството на Бойко Борисов. Така позиция изрази председателят на БСП Сергей Станишев в Добрич, съобщи пресцентъра на партията.

Той е на мнението, че раждането само на 60 000 деца в България за миналата година е катастрофа, а след 20 години няма да има кой да работи и да живее в нашата страна. Станишев припомни предизборната позиция,ч е парите за парите за отглеждане на дете до двегодишна възраст трябва да се увеличат рязко - от 240 на 310 лева, а детските надбавки трябва да нараснат на 50 лева.

Държавата трябва да се погрижи и за пенсионерите, които са изнесли на гърба си всички несправедливости на прехода, посочи Станишев и заяви, че един от първите закони, които КБ ще внесе в следващия парламент, ще бъде Закон за младежката заетост, за да имат младите хора перспектива в нашата страна, каза Станишев.

"Важно е как да измъкнем България от този батак, в който ГЕРБ ни вкараха", категоричен беше Станишев и посочи, че бизнесът е смачкан, а бедността и недоимъкът са навсякъде.

Червеният лидер припомни ангажимента на левицата за създаване на 250 000 работни места, за подкрепа на майките, децата, възрастните хора.

Относно скандала с подслушванията той заяви, че се чувства омерзен като българин и очевидно за тези 4 години управляващите са се занимавали само „да се дебнат взаимно, да се подслушват, да следят и да мачкат хора."

Лидерът на левицата припомни, че законът за СРС-тата определя кой е отговорен за подслушванията. "Цветанов показа как управлява МВР – в най-добрия случай като плод-зеленчук", отбеляза лидерът на БСП. По думите му прокуратурата и институциите трябва да си свършат работата.













btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване