04/28/13 13:55
(http://www.klassa.bg/)

Банката за развитие с нова кредитна линия от 20 млн. евро за малкия бизнес

Българска банка за развитие (ББР) получи 20 млн. евро от Международната инвестиционна банка (МИБ) за финансиране на малки и средни предприятия в България. Споразумението беше подписано в Москва от председателя на Управителния съвет на МИБ Николай Косов и от главния изпълнителен директор на ББР Асен Ягодин, съобщиха от финансовата институция.

Средствата се предоставят за срок от 7 години и могат да бъдат използвани както за директно кредитиране на бенефициенти, така и за финансиране на програми за подкрепа на българския бизнес, реализирани с кредитни линии от търговски банки. ББР е договорила линия при много благоприятни условия, уточняват оттам.

Кредитът, който МИБ предоставя на Българска банка за развитие, е първият одобрен за България в рамките на новата кредитна политика на Международната банка. През ноември 2012 г. Съветът на МИБ одобри новата си стратегия, която е насочена към подобряване на партньорството с банките за развитие на страните-членки на Международната инвестиционна банка.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване