04/28/13 21:15
(http://e-vestnik.bg/)

Сагата “Найденов” започна в “Господари на ефира”

Засегната от Нова ТВ, бТВ се принуди да покани Найденов, който хвърли бомба с подслушването

Кадър от предаването “Господари на ефира”, в което беше разконспириран разговорът в слушалката на Димитър Цонев в студиото “Лице в лице” на бТВ. Това стана повод в бТВ да се появи Мирослав Найденов и да каже, че всички министри се подслушват. Снимка: от екрана

Сагата “Найденов” започна в “Господари на ефира”. Именно те заостриха вниманието на зрителя върху това - какво чуват в слушалките си непокорните журналисти.
Докато Димитър Цонев невинно пита зам.-главния прокурор Борислав Сарафов какво става с делото срещу бившия земеделски министър, продуцентката крещи в ухото на водещия, че го е помолила да не задава тъкмо този въпрос.

Интернет се оказа залят от истеричната цензура в “Лице в лице”.
Би Ти Ви се видя длъжна да отговори - покани Мирослав Найденов в сутрешен блок. Там той хвърли бомбата, че всички бивши министри са били подслушвани.

Мина време, колкото да мигнеш веднъж - и ето ти я “пощенската кутия” за компромати на Веселина Томова задействана. Варненската разследваща журналистка първа метна на сайта си запис, на който се чува как Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов си споделят разни много интимни работи, а сърцето на Миро тупти ли, тупти…

От всичко това следва, че демонът на империята се нарича Цветан Цветанов, а за кожата на един градски прокурор не дават и пробит долар…

Ако това беше сценарий за холивудски филм, продуцентите щях да си обършат г… с него…
Но то не е сценарий за холивудски филм, а за българския живот.

В тоя сценарий някой взима милиони, за да направи профил във фейсбук. Този някой обаче е опасно близо с министър, толкова опасно, че на министъра му изстива семейното ложе.

Сценарият предвижда пушилките да се вдигат единствено и само преди избори. Понеже под димна завеса от клюки и скандали най-добре се крие колко всъщност са еднакви тия, дето си  отиват от властта, и другите, дето идват.

В БГ-сценария четвъртата власт (медиите) е втора - но не защото е толкова влиятелна, а защото първите три са врастнали една в друга като раково образувание.

В сценария за нещастния ни живот ние не сме действащи лица. Не сме дори и публика, защото тя все пак има право на някаква реакция - ръкопляскания или освирквания.
Всъщност ние сме публика, отдавна напуснала салона, където се прожектира нискобюджетната помия.

И още тв явления от последните седмици:

Димитър Иванов гастролира най-напред в сутрешния блок на Би Ти Ви, а сетне и при Сашо Диков в Нова, като и на двете места говори едно и също.

Същото прави и иначе пестеливият на публични изяви Гриша Ганчев - в “Лице в лице” на живо, в “Дикoff” на запис.

Вероятно “диригентите” на тв реалността у нас смятат зрителя си за закрепостен пред екрана на едната или другата медия, а не им се иска да изпуснат и най-заблудената електорална овца…

Със съкращения от блога “Телевизионна мрежа

Откъс от “Господари на ефира”, който разкрива цензура в бТВ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване