04/29/13 13:55
(http://www.klassa.bg/)

Citibank купува бизнеса на ING за ценни книжа в Източна Европа

Поделението на Citibank, Citi Securities and Fund Services, сключи окончателно споразумение за придобиването на бизнеса на ING за депозиране и управление на ценни книжа в седем централни и източноевропейски пазара, включително България. Общите активи, които са депозирани във въпросните поделения на ING, възлизат на 110 милиарда евро, съобщава Budapest Business Journal.

Сделката, която е обект на регулаторно одобрение, включва бизнеса на ING в България, Чешката република, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. С прибавянето на български пазар Citi Securities and Fund Services ще разшири обхвата на мрежата си до 62 страни.

В България ING се установява през 1994 г. с откриването на клон на ING Банк в София. През 1998 г. е открит офисът на банката във Варна. Бизнесът на банката е насочен основно към търговски дружества и институции.

Условията по сделката още не са оповестени. Citi и ING очакват поглъщането да приключи през първото тримесечие на 2014 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване