04/29/13 12:47
(http://www.klassa.bg/)

Telenor: С Globul може да повторим успеха си в Сърбия

Норвежците от Теленор виждат в българския пазар на мобилни телекомуникационни услуги случай, който вече са разрешавали успешно в Сърбия. Там, след навлизането си на пазара, компанията бързо е спечелила доверието на потребителите и от номер две, вече е оператор номер едно. На пресконференцията в Осло, която даде тази сутрин Кйел Йонсен, изпълнителен вицепрезидент на компанията и директор за регион Европа, стана ясно, че норвежците смятат да извършат мрежови суап на услугите, които могат да се предлагат през телекомуникационната мрежа на Globul в България. По този начин те очакват клиентите им да оценят по-високото качество на данните, които ще могат да получат през мобилните си устройства, ползвайки мрежата на оператора. За целта Теленор ще трябва да направи инвестиции, чийто размер все още не се уточнява. От Теленор очакват, че макар и по-слабо разпространени, смартфоните ще започнат по-бързо да проникват на българския пазар и ще допринесат за ръста на бизнеса на компанията. Йонсен посочи, че макроикономически България стои стабилно на картата на региона и че заради ниския си дълг и курса на лева към еврото в държавата има стабилност и предсказуемост. Според него цикълът на спад в икономическата активност е към края си.

Въпреки това от Теленор очакват, че и през 2013 година приходите на мобилните оператори в страната ще се свият, но това ще бъде края на тренда.
 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване