04/29/13 16:48
(http://www.hsnovini.com/)

Великденски базар събира средстава за кампанията „Възможност за учене”

За шеста поредна година димитровградската фондация “Подари усмивка”, организира благотворителен великденски базар. Базарът бе открит вчера в парк „Марица”, днес и утре той ще предлага сувенири на централни площад пред общината.

240 лева е събраната до момента сума от благотворителния пазар. Социалното предприятие, дневните центрове за деца и възрастни с увреждания и доброволци на фондацията участваха в подготовката на сувенирите за базара. Те са на цени от един до 15 лева.

Със събраните средства фондацията ще организира курсове по български език, химия и биология на кандидат -студенти от социално слаби семейства от общината. За целта е нужна сумата от 9 400 лева.

Курсовете ще се провеждат в  Димитровград от университетски преподаватели от Софийския университет и  преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет- Пловдив, уточниха от фондацията. Децата, които ще бъдат включени в кампанията ще бъдат подбирани от ръководствата на местните училища. Критериите за подбор са да имат оценки над 5 и да отговарят на изискванията за доходи. Всички останали, които надвишават сумата за дохода ще платят символична част от курса.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване