04/29/13 12:32
(http://www.hsnovini.com/)

Двама от кърджалийско в ареста за телефонна измама

Снимка: архив

Двама телефонни измамници задържаха ивайловградските полицаи. В събота вечерта, мъжете позвънили на възрастната жена, като й съобщили, че внукът й е направил ПТП, при което е убито дете. След прилагане на позната схема, я убедили, че за „измъкването” му трябва да плати 10 000 лева. Старицата събрала наличните си 850 лева и ги предала пред дома си на улица „А.Кънчев” в града на непознат мъж. След като се усетила, че е измамена сигнализирала в полицейското управление. Веднага е сформирана оперативна група, изпратени са предупреждения в пограничния район за лицата и автомобила, с който пътуват. С помощта на гранични полицаи, криминалистите задържат Р.Р./27г./ от чернооченското село Свободиново и 25-годишния С.С. от кърджалийското село Зелениково. В тях са открити парите на потърпевшата. В хода на разследването, полицаите са установили и още 2 извършени от тях кражби, осъществени на територията на Кърджали на обща стойност 5500 лева. Образувано е досъдебно производство.

Измама за 3000 лева предотвратиха димитровградските полицаи. В петък вечерта 73-годишен мъж от града е получил обаждане от мъжки глас, който му съобщил, че сина му е извършил ПТП в Русия, при което е настъпила смърт. Парите трябвало да се предадат в 19 часа през жилището на възрастния мъж на улица „Цар Симеон”. Поради многобройните полицейски прдупреждения обаче старецът не се хванал на схемата и заедно със своя близка сигнализирали в полицията. За жалост обаче друг 78-годишен димитровградчанин е изгорял със същата сума по същата схема. В петък  вечерта непозната жена му позвънила на домашния телефон и му съобщила, че внукът му е виновен за пътен инцидент, но е и пострадал в катастрофата. Имал счупване на прешлените и се нуждаел от спешна операция, която струвала 3000 лева. Дядото събрал парите и ги предал на непозната жена пред дома си на улица „Гео Милев” в Димитровград. Няколко часа по-късно сигнализирал за измамата в полицейското управление. Работата по случая продължава.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване