04/29/13 16:03
(http://www.hsnovini.com/)

Деница Сачева: Правосъдната ни система отблъсква външните инвеститори – нужна е реформа

Деница Сачева се срещна с англичани от село Бисер

България има сериозен проблем с правосъдната система. Това отблъсква сериозните външни инвеститори. За това е нужна и спешна реформа в правосъдието. Това заяви водачът на листата на ДСБ за Хасковско Деница Сачева, която се срещна с англичани от село Бисер. Срещата бе провокирана от това, че на фона на младежката емиграция, чужденци избират да живеят и развиват бизнес в страната ни.

“Интересно е да видиш един различен поглед за страната ни. Това, което научих за англичаните е, че те са тук в село Бисер, защото малките населени места са по-спокойно място за живеене”, сподели Сачева. Според кандидатът за депутат  10-процентния плосък данък в никакъв случай не е апел към сериозните инвеститори. Те искат да знаят, че парите им в България ще бъдат сигурни, допълни Сачева.

Заедно със семейството си 38-годишният  Мат Джефс пристигнал в България преди 6 години. Установили се в село Бисер, където построили паркинг за каравани. За случващото се в политическия живот в България, Мат има свое обяснение.

“Мисля, че общият проблем е апатията на хората към управляващите. Той е свързан и с това дали след предстоящите избори ще има решение на проблемите и дали няма да се получи така, че отново трябва да си задаваме един и същ въпрос”, сподели американецът.

Село Бисер е пример за това как с политиката не се работи, за да се подобри живота на хората. Политиците прилагат пиар похвати, за да си издействат повече власт, споделиха англичаните. В следствие от наводнението, пътищата в селото са в много лошо състояние. От бедствието до днес те не са реновирани, защото според англичаните се чака резултатът от изборите, който ще предопредели дали в Бисер ще има ремонтирани пътища. Показателно според тях е и посещението на Бойко Борисов, който в една от визитите си в селото дошъл с хеликоптер. „Как можеш да разбереш, че има проблем, когато не караш колата си по улиците”, чуди се Мат.

“Всъщност това е политиката, за която ние говорим. Хората искат политика, която не прави ярки хеликоптерни демонстрации. Нужна е такава, която се отзовава на проблемите на гражданите, при това не в период на избори. Хората избират политиците, а те трябва да се съобразяват с исканията им. Възникне ли проблем, то той трябва да бъде решен”, категорична е Сачева.

Бащата на Мат си спомни за среща с представител на търговската камара на Лестър, Великобритания. Една от темите на разговора им била как може да се оправи икономическото положение в България. Шефът на камарата отговорил: “Когато в политиката влязат повече жени, които са независими и имат силно развито чувство за социална справедливост”.

“Много ми се иска в България да се появи политик, който да има очи да види потенциала на страната. Който да създаде успешен екип от специалисти. Да съумее да привлече повече чужденци в България, които да си харчат парите не само като туристи, но и като инвеститори. На страната е нужен политик, който да вземе нещата в свои ръце. Да бъде млад, динамичен, с добри контакти и връзки в Европейския съюз, за да има развитие в България”, коментира Мат Джефс.

Майката на Мат също имаше своя рецепта. „У нас ще дойдат много инвестиции, ако си оправите съдебната система. Хората и парите тук не се чувстват сигурни”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Хасково Новини

 

 

 

Мат Джефс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване