04/29/13 17:02
(http://www.hsnovini.com/)

Димитровградчани се тестваха по български език

За пети пореден път Димитровград е домакин на националната кампания „Бъди грамотен“. Тя се осъществява от „Академика БГ” със съдействието на общината.  Пролетният правописен маратон се проведе днес  в града.

Граждани и ученици от всички училища в града подкрепиха инициативата като тестваха правописа си на централния площад „България” пред сградата на общината.

“Впечатленията ни са, че жителите и учениците на Димитровград особено много държат на правилното писане. Вероятно това е град в, който много се чете. Тук семействата залагат повече на образованието, на четенето, на ценностите и може би на това се дължат и добрите резултати, които сме виждали до сега”, сподели Евелина Гечева, управител на „Академика БГ”.

Тестовете по български език са в три възрастови групи за начален, среден и горен курс. Според резултатите учениците от начален курс, се справят най-добре. От „Академика БГ” отчетоха и  най-често срещаните грешки, които правят българите при писане. Организаторите бяха осигурили и награди за участниците, които решиха теста без грешка.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Евелина Гечева, управител на „Академика БГ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване