04/29/13 16:00
(http://www.hsnovini.com/)

Допълнителни 589 000 лв. за стимулиране на заетостта са отпуснати за областта

Соня Стайкова- РСЗ- Хасково

13 849 са безработните регистрирани в бюрата по труда в хасковска област през месец март. Бройката е със 199 по- малко в сравнение с февруари, заявиха от Районната служба по заетостта.

С 1,1 % е намаляла безработицата в областта през месец март, в сравнение с предходния февруари. През изминалия месец на работа са постъпили 694 лица, от които  477 с посредничеството на трудовите борси в общините от областта.

Безработните над 50 годишна възраст са 4623- ма души или 33 % от всички, а младежите до 29 години са 3000 души. Групата на висшистите регистрирани като безработни наброява 1310 души.

От службата по заетостта обявиха, че 589 000 лв. от отпуснатите от служебното правителство около 31 млн. лв. като допълнителни за стимулиране на заетостта са дошли в Хасковска област.

“В момента бюрата по труда обявяват процедурите за насърчителните мерки. За програмите най- много са отпуснати за асистенти на хора с увреждания и на програмата “Нова възможност”, която дава възможност на хората освободени от други предприятия да да се реализират” заяви Соня Стайкова от РСЗ- Хасково.

По програмата за асистенти благодарение на тези средства ще бъдат наети допълнително 17 лица, с което общият им брой ще стане 74.  По другата програма, към която са насочени най- много от допълнителните средства „Нова възможност” е предвидено да бъдат включени нови 278 души.

Симеоновград продължава да бъде общината с най- голям процент безработица от областта или 23,5 % , най- малко са безработните в Свиленград 10, 6 %.

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване