04/29/13 11:48
(http://www.klassa.bg/)

Ирак спря „Ал Джазира“ и още 9 телевизии – разпалвали насилие

Иракските власти отнеха лиценза на 10 спътникови телевизионни канали заради нарастващото напрежение в страната. В списъка на телевизиите, които според Багдад „разпалват насилие“ е и катарската “Ал Джазира“.
Само за последната седмица над 179 души загинаха в конфликти между сунити и шиити в Ирак. Премиерът Нури Малики обяви , че страната е обхваната от „ сектантска епидемия“. Според него източникът е извън Ирак, намеквайки за сирийската гражданска война.
Мюсюлманите сунити протестират, че са онеправдани от правителството, което се състои главно от шиити. Те настояват за оставката на Малики.
Иракската комисия за телекомуникации и медии обяви, че спътниковите канали преиначават информацията и призовават да се нарушават законите и да се нападат правоохранителните служители. Според комисията, необективното представяне на събитията застрашава демократичния процес в страната.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване