04/29/13 00:03
(http://e-vestnik.bg/)

Колко много престъпления зад един разговор. Но едва ли Миро Найденов е Юда

Мирослав Найденов. Снимка: Impact Press Group

Тепърва ще ставаме свидетели на последиците от сензационният запис на разговор на бивш премиер, бивш министър и прокурор. Бомбите, заложени в него, ще гърмят и дълго след изборите, независимо от това кой ще ги спечели или няма да ги спечели.

Първият извод, който се натрапва е, че едва ли Мирослав Найденов е човекът, записал разговора с цел да дискредитира бившия пример. В записа се съдържат поне няколко компрометиращи неща за самия Найденов, които могат да станат повод за съдебно преследване срещу него. Съдържат се и негови откровения, които засягат личния му живот и не е възможно човек, който се самозаписва да се злепоставя сам по този начин.

Ето и няколко примера от самия разговор.

1. Найденов споделя, че има от какво да се страхува

Мирослав Найденов: Криси няма да ме издъни, въпросът е, че тя е работила с разни капути…

Криси очевидно е бившият пиар на Агенцията по храните Кристина Спасова. След това тя регистрира фирма “Кей Ем Ком”, която спечелва скандалната поръчка за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър - за 50 000 лева. 25-годишното момиче забогатява бързо - за около година купува имоти, дялове във фирми, става арендатор на земи за около един милион лева, без кредити или заеми.
Тази реплика в разговора идва, след като Кокинов снася информация, че въпросната девойка е склонена да сътрудничи на правосъдието. Казаното от Найденов издава, че той има какво да крие. Ако е така, щеше да се държи по друг начин и да не казва компрометиращи неща за себе си.

2. Кой как подкупва медиите?

Мирослав Найденов включва в разговора още нещо, което го компрометира – Диана Дамянова и раздадени пари на медиите.
Диана Дамянова е шеф на пиар агенция “Д енд Д”,  която работи дълги години за “Лукойл” и Валентин Златев, подкрепя ГЕРБ преди изборите и след това, включително чрез свои служители в министерства и ведомства. Например шефката на агенция “Д енд Д” през 2009 г. стана шеф на кабинета на министър Рашидов, а за Дамянова се знаеше, че от нея зависи какви пари и на кои медии да се дават за разни кампании.

Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Снимка: Impact Press Group

Ето какво казва Мирослав Найденов в разговора:

“…Нали тя (б. р. – Светлана Джамджиева, главен редактор на “Труд”) обясняваше, че сме помагали на “Труд” да оцелее. Ние тогава давахме техническа помощ на всичките, които ме правят на маймуна.

Боко Борисов: Тя, затова е техническа помощ за медиите. Тя не е за кравари или овчари, или за прокурори. Правят се конкурси и те се печелят. И те много дорбе знаят как ги печелят, защото се разбират помежду си.

Мирослав Найденов: И това разбиране минава през техническо задание на съответната обществена поръчка. И това задание са го правили Криси, Миро - моят пиар, и Боян, педераса на Сашо (б. р. - вероятно Боян Томов директор във в. “Стандарт”, сега съветник в кабинета на танспортния министър, и Александър Сталийски, приближен на премиера, от кръга “Котараците” ).

…Значи хората на Диана… когато тази Ани Русчева (б. р. - пиар експерт, която работи за рекламния монополист Красимир Гергов, който притежава и дял от БиТиВи) на Краси и Диана се разбраха с медиите на кой какво да се даде, за да напишат техническата помощ за обществените поръчки, Криси и няколко човека около нея са ги писали. Притеснението ми е, ако тия продължават да ровят там, утре като почнат да ги викат тия, някои от тях да не издъни. ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване