04/29/13 08:24
(http://www.klassa.bg/)

Милан обърна Катания в атрактивен 6-голов дуел на "Сан Сиро"

Милан демонстрира силен дух и не спря да преследва целта си - Шампионската лига - в домакинството на коравия отбор на Катания, който на два пъти повеждаше в късния двубой от Серия А на "Сан Сиро".

Благодарение на 2-та ценни гола на резервата Джампаоло Пацини обаче Милан стигна до драматична победа с 4:2 и отново окупира позиция в топ 3 на класирането.

Никола Легроталие наказа един от бившите си клубове в 30-ата минута, когато с глава засече прекрасно центриране от пряк свободен удар на Франческо Лоди, за да даде аванс на Катания - 0:1.

Матийо Фламини възстанови равенството с диагонален шут в 45-ата минута, за да сложи успешен край на масиран натиск на Милан и канонада от изстрели към блестящо представилия се вратар Алберто Фризон - 1:1.

Фламини има 3 гола в Серия А, но ги реализира в три поредни двубоя - днес срещу сицилианците, в дербито с Наполи и преди това при равенството във Флоренция.

Катания се оказа изключително опасен на контраатаки след почивката, защото великолепен извеждащ пас на Мариано Иско прати Гонсало Бергесио очи в очи със стража Марко Амелия. Нападателят на гостите прехвърли голкипъра на "росонерите" с прекрасен удар и отново изведе сицилианците напред - 1:2.

Веднага след този гол треньорът Макс Алегри пусна в игра Джампаоло Пацини и бившият стрелец на Интер му се отблагодари с две ключови попадения.

Първо в 75-ата минута далечен и мощен изстрел на Марио Балотели не беше париран по най-добрия начин от стража Фризон, а Пацини при добавката бе безгрешен пред опразнената врата - 2:2.

Само 2 по-късно диагонален шут, този път на Стефан Ел Шараави, беше отклонен от вратаря и отново попадна на крака на Пацини, за когото отново не бе проблем да реализира и да осъществи пълен обрат - 3:2.

Ил Пацо вече има 15 попадения в Калчото през този сезон, като по този начин се изравни с Пабло Освалдо, Ерик Ламела и Херман Денис на 4-та позиция при голмайсторите в италианското първенство.

Балотели бе фаулиран в наказателното поле в 92-ата минута и сам се нагърби с изпълнението на отсъдената дузпа. Както винаги, Супер Марио заложи на нищожна засилка и с огромно самочувствие не даде никакви шансове на Фризон - 4:2.

След този вдъхновяващ и драматичен успех Милан се завърна на 3-тото място в класирането и измести Фиорентина от последната позиция, даваща право на участие в плейоф за Шампионската лига.

"Росонерите" имат 62 точки и изпреварват "виолетовите", които по-рано днес сразиха с 3:0 като гости Сампдория, с 1 пункт.

Катания има 48 точки и продължава да заема 9-то място в Калчото, а до края на шампионата остават 4 кръга.

Първото полувреме предложи много емоции и вълнения на близо 45-те хиляди зрители на стадион "Сан Сиро", защото и двата тима се постараха да играят на високо темпо и да създадат куп голови положения.

Милан отправи цели 19 изстрела към противниковата врата, а Катания демонстрира 100-процентова успеваемост в атака.

Марио Балотели, който се завърна в състава на Милан след изтърпяване на наказание за обиди към съдия, започна вдъхновено срещата. Още в 8-ата минута той впечатли (не само с новата си екстравагантна прическа) с добро овладяване на топката, чудесен пробив между двама противници и силен изстрел от 20 метра, който обаче мина на сантиметри от страничната греда.

В 17-ата минута Супер Марио отново беше близо от това да маркира завръщането си с гол, но този път сантиметри го разделиха от прострелно подаване на Кевин-Принс Боатенг пред голлинията.

Секунди по-късно Балотели отново реши да пробва късмета си от дистанция, но за пореден път кълбото профуча болезнено близо до страничния стълб.

В 25-ата минута "росонерите" пропиляха поредното си чисто положение, когато Боатенг получи топката от Абате и я прати в наказателното поле, а вратарят Алберто Фризон успя да изпревари Ел Шараави и Балотели, за да я улови.

В 30-ата минута изненадващо гостите от Сицилия поведоха в резултата, след като Франческо Лоди центрира блестящо от фаул, а Никола Легроталие се извиси над всички, за да може с глава да прати кълбото в мрежата на Марко Амелия - 0:1.

Оттам нататък "росонерите" подложиха съперника на още по-ожесточен натиск, като в 33-ата минута Боатенг с великолепен изстрел от воле с левия крак разтресе напречната греда.

В 36-ата пък отново ганайският национал стреля, този път с глава, за да насочи топката малко над целта. Секунди преди това Антонио Ночерино от малък ъгъл бе предизвикал великолепна намеса от страна на вратаря Фризон.

В 40-ата минута след изключително разбъркване в наказателното поле на гостите бранителите на Катания направиха 5 ключови блокирания на изстрели само в рамките на 3 секунди, за да съхранят мрежата си суха.

В 42-ата Фризон отрази майсторски с една ръка бомбен шут на Балотели от пряк свободен удар на 25 метра от голлинията.

Най-накрая в 45-ата минута Боатенг свали топката с гърди за Фламини в наказателното поле и той с плътен и прецизен изстрел по диагонала донесе ценно изравнително попадение за Милан - 1:1.

Втората част премина отново под диктовката на домакините, които обаче подновиха играта на по-ниски обороти и изглеждаха позагубили инерцията си от края на първото полувреме. Все пак, в първия четвърт час игра след почивката Фризон трябваше да парира в корнер изстрели от далечна дистанция на Ел Шараави и Мексес, като при втория си опит в 53-ата минута Фараона бе длъжен да не праща топката в обсега на вратаря.

В 65-ата минута Катания нанесе втори тежък удар по амбициите на съперника си с фантастична контраатака. Антонио Ночерино се остави да бъде елементарно преодолян от Мариано Иско, който след това пусна великолепен извеждащ пас за Бергесио.

Игнасио Абате, който беше увлечен в предни позиции, не можа да покрие острието на Катания и той излезе сам срещу вратаря. Амелия напусна малкия пенал, но Бергесио го прехвърли с превъзходен техничен удар за 1:2.

В 71-ата минута след центриране отдясно топката беше свалена за Ел Шараави, който излезе на чиста стрелкова позиция в наказателното поле. Фараона обаче стреля встрани от гредата и разочарова привържениците на Милан.

В 75-ата минута обаче нов бомбен изстрел на Балотели се оказа прекалено коварен за вратаря Фризон, който не можа да избие убедително топката и тя попадна в обсега на резервата Пацини. Лудия моментално стреля и след рикошет в гредата кълбото се оплете в мрежата за 2:2!

Само 120 секунди по-късно Ел Шараави беше изведен в наказателното поле отляво и стреля по диагонала, а Фрозин отклони кълбото, но то попадна отново на крака на Пацини. Нападателят нямаше проблем да се разпише и да осъществи пълен обрат - 3:2.

Това обаче не бе последното важно действие в мача, защото Милан не позволи повече изненади и реши да не спира да атакува, за да не се стига до нов гол в актива на сицилианците.

Балотели бе фаулиран в наказателното поле в 92-ата минута и сам се нагърби с изпълнението на отсъдената дузпа. Както винаги, Супер Марио заложи на нищожна засилка и с огромно самочувствие не даде никакви шансове на Фризон - 4:2.

























Даниел Любомиров

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване