04/29/13 09:18
(http://www.klassa.bg/)

Милан се завърна на трето място след голово шоу с Катания

Милан победи Катания с 4:2 в мач от 34-ия кръг на Серия „А“ и се завърна на трето място в класирането в Италия. По-интересното в мача се случи в последните минути, когато паднаха четири от шестте гола, а Пацини бе героят за домакините.

„Росонерите“ изоставаха в резултата на два пъти, но съумяваха да изравнят, а по-късно и да победят.

Домакините от Милано започнаха по-добре и още във втората минута имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но такава не бе дадена. Последваха опити на Балотели да се разпише, но безуспешно. Катания обаче успя да поведе в 30-ата минута, въпреки че основно се защитаваха. Франческо Лоди изпълни пряк свободен удар, центрира в наказателното поле, а там Никола Легроталие засече с глава за 1:0.

Милан още повече засили атаките. В 32-ата минута Кевин-Принс Боатенг нацели гредата. В следващите минути имаше и страхотно разбъркване, в което домакините опитаха 3-4 удара към вратата, но безуспешно. Все пак в последната минута на полувремето Фламини бе оставен непокрит, възползва се и изравни за 1:1.

Второто полувреме бе идентично на първото – по-добра игра от страна на Милан, но Катания се възползва от единствената си възможност и отново поведе. В 65-ата минута, след контраатака Гонсало Берхесио остана сам срещу вратаря и не сгреши.

Пак последва още по-силена натиск на „росонерите“ и той пак им се отблагодари – в 74-ата минута Пацини отблизо изравни с добавка към силен удар на Балотели, който бе спасен от вратаря на гостите. Само три минути по-късно Милан най-сетне заслужено поведе в мача. И този гол бе на Пацини, и той бе от добавка, но този път към удар на Ел Шаарауи. В добавеното време на мача Балотели успя да си изработи дузпа и да си вкара, за да може и той да запише името си сред голмайсторите и да оформи крайното 4:2.
















zonasport.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване